Известие

Collapse
No announcement yet.

Зимни гуми и размери за 159 - сезон 2013 - 2014

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
    Не става въпрос за това кой на какво се е доверил. За гуми мога да говоря много и все интересни неща. При избора на каквато и да е гума има редица фактори като вид задвижване, стил на каране, къде ще се кара, височина на гумата и т.н. Ако ще се качвате в планината по обработени пътища и ще карате градско, то тогава няма много голямо значение Pirelli, Continental или Bridgestone или някоя друга ще вземете.
    Грешиш колега понеже тука са колегите с летящи чинии и може да посещават тежко заснежени планети,като се приземяват със светлинна скорост,и избора на гуми е от въпрос на живот и смърт.А за гумите аз си карам само с мишелин от 10 години,сега преди 10 дни си сложих на 155 цата клебер понеже ме увериха ,че клебер и мишелин са вече една марка,и качеството е същото,зимни гуми не ползвам,понеже в италия поне за мене няма нужда,ма ако ми се наложи да ползвам ,задължително ще са мишелин.
    155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Първоначално публикувано от nicola 59 Покажи съобщение
      Грешиш колега понеже тука са колегите с летящи чинии и може да посещават тежко заснежени планети,като се приземяват със светлинна скорост,и избора на гуми е от въпрос на живот и смърт.А за гумите аз си карам само с мишелин от 10 години,сега преди 10 дни си сложих на 155 цата клебер понеже ме увериха ,че клебер и мишелин са вече една марка,и качеството е същото,зимни гуми не ползвам,понеже в италия поне за мене няма нужда,ма ако ми се наложи да ползвам ,задължително ще са мишелин.
      Теб е хубаво,че чак сега са те убедили че Клебер са Мишлен,ама тва е факт от поне 10 г.,явно ти живееш на друга планета
      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от ShoxXx Покажи съобщение
        Не става въпрос за това кой на какво се е доверил. За гуми мога да говоря много и все интересни неща. При избора на каквато и да е гума има редица фактори като вид задвижване, стил на каране, къде ще се кара, височина на гумата и т.н. Ако ще се качвате в планината по обработени пътища и ще карате градско, то тогава няма много голямо значение Pirelli, Continental или Bridgestone или някоя друга ще вземете.
        Е добре де .. реално къде другаде да караме освен по обработени пътища зимата ? Тук сме раздел за 159/Brera/Spider .. това са обикновени автомобили, не са офроуд или кросоувъри. Имено затова говорим - градско, извънградско по обработени пътища. И всеки си е доволен или има впечатления от дадени гуми за тази цел. За гуми повечето от нас могат да говорят много .. все пак повечето сме с по над 15 години стаж като шофьори и с по над 150 - 200 хиляди километри навъртяни при всякакви условия. Ако имаш нещо като идея и/или съвет при избор на зимна гума точно за ТОЗИ АВТОМОБИЛ го сподели .. мисля, че ще е интересно за всички. Постове от сорта на кой в какво вярва и на какво се доверява за абсолютно излишни в тази тема.
        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Conti TS 850 е гумата. Аз съм карал 3 зими с Конти TS 830 уникална гума, и миналата зима накарах трима приятели да си купят 850 ките, единия е с 159 и отзивите бяха "няма друга такава гума". Това е.
          Fiat Punto 1.4GT 1996
          Hyundai Tucson 2.0 2007
          Renault Clio 1.5 2019

Comment

Нещо конкретно: Continental, Hankook, Dunlop, Nokian.
            www.facebook.com/workshox

Comment

Точно щото имам преки впечатления от Дънлоп-а 3Д, ще си взема следващия модел Дънлоп - изкарах 2 зими и 35 000 км с тях и съм достатъчно доволен, за да кажа, че са идеални за мен
              Правя каквото трябва, пък да става каквото ще...

Comment

Нямам време да се вдебилявам твърде много и ще се нося по течението с conti ts-850. Най-тънка оферта за 225/50/17 намирам тук. Някой ползвал ли ги е тези пичове - няма измама, нали?

И още едно питане. Защо никъде не го намирам този ts850 по-височък напр. 225/55/17? Щеше ми се да я повдигна леко в снега, че и без това лази по корем...
                Last edited by dedepene; d.m.y г., 21:44.
                '07 Alfa 159 SW 2.4 JTDm Q4 210hp

Ex: '78 Chevy Malibu V8, '98 Dodge Stratus, '97 Volvo 850 T5

Comment

Колеги, интересува ме дали мога безпроблемно да сложа на 159-ката 225/50R17 98V XL FR.
                  XL модификацията до колкото разбирам е eXtra Load, т.е. май трябва да се помпат на 3 бара, вместо на 2.5, а FR е някаква допълнителна защита на джантата...

Питам това, защото в книжката не пише за такива "модове", но ContiWinterContact и Pirelli Sottozero 3 чисти се намират много трудно. Особено ако искам да е някъде, където може да се мине с отстъпка.

Comment

Първоначално публикувано от ishristov Покажи съобщение
                    Колеги, интересува ме дали мога безпроблемно да сложа на 159-ката 225/50R17 98V XL FR.
                    XL модификацията до колкото разбирам е eXtra Load, т.е. май трябва да се помпат на 3 бара, вместо на 2.5, а FR е някаква допълнителна защита на джантата...

Питам това, защото в книжката не пише за такива "модове", но ContiWinterContact и Pirelli Sottozero 3 чисти се намират много трудно. Особено ако искам да е някъде, където може да се мине с отстъпка.
                    3 определено е много нищо че е XL това няма никакво значени относно нялягането.Това FR да не е RUN FLAT защото съм виждал и така да изписват съкращението.Попитай за малко повече инфо там от където си купуваш гуми,какво приложение и кои точно автомобили имат нужда от подобни гуми.
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

FR значи че гумите са с борд за защита на джантата
                      Alfa Romeo 166 2.4JTD 136hp - 2000

Comment

XL има голямо значение за това колко трябва да се помпат гумите.

Мога да копирам разни коментари по форуми, но направо ще постна 2 таблици - първата е за обикновени гуми, втората е за eXtra Load (XL).

Тъй като говорим за теглови индекс 98, за обикновените гуми се вижда, че са необходими 2.5 бара за достигане на 750кг товароносимост, докато за XL във втората таблица се вижда, че за същата товароносимост са необходими 2.9 бара (бях казал 3 в миналия пост, но съм бил в грешка).

Това, което питах, е не какво значи XL и FR, а дали такива модификации на гумите могат да се слагат спокойно и без нежелани ефекти на 159-ката или трябва да се спазва стриктно описанието.

Comment

И какви последствия може да има според теб от гума с по-здрав борд,ами отговора е никакви,а само предимства.Слагай смело,те и без тва 159 са си танкове и с нашите дупки си препоръчително да се кара с XL гуми,аз го разбрах по сложния начин,след като ми изкриви няколко гуми.
                          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от ishristov Покажи съобщение
                            ...дали мога безпроблемно да сложа на 159-ката 225/50R17 98V XL FR.
                            XL FR е най-хубавото, което може да ти се случи при покупка на гуми, особено за 159

На теория комфортът леко деградира заради по-твърдия страничен борд (не предпазния за джантата, а самата страница на гумата), но на практика такова нещо не усещам. Както каза и Mury, колата е тежка и се компенсира.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Вчера си взех 4 бр. nokian wr d3,размер 205/60/16,произведени тая година.Нямам колебания за марката зимни гуми от години.Искам да Ви попитам дали ако ги сложа днес мога да ги"изгоря" за оставащите около седмица топли дни? обикновено изчаквам да паднат още температурите,но не ми се чака после на опашки.
                              159.5 та поред алфа...

Comment

Първоначално публикувано от vata13 Покажи съобщение
                                Вчера си взех 4 бр. nokian wr d3,размер 205/60/16,произведени тая година.Нямам колебания за марката зимни гуми от години.Искам да Ви попитам дали ако ги сложа днес мога да ги"изгоря" за оставащите около седмица топли дни? обикновено изчаквам да паднат още температурите,но не ми се чака после на опашки.
                                Не, неможеш. Нокиан имат доста по нови модели, трябвало е да пробваш с тях как е.
                                Fiat Punto 1.4GT 1996
                                Hyundai Tucson 2.0 2007
                                Renault Clio 1.5 2019

Comment

Working...
                                X